Ivedi çıkış bapları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın emin bir şekilde tahliyesini sağlayıcı dirimsel öneme sahip bir yapı elemanıdır.
Yangın Bapsı Kesinlikle Açılır? Yangın Kapısı kullanıldığı binada yaşanan yangın veya ivedili bir durumda insanoğluın belli belirsiz bir itmesi ile dâhilen hariçya mevsuk açılmaktadır.
Yangına dayanıklı kapılar özel paneller ve aksesuarlar kullanılarak üretilir. Yüksek sıcaklığa ve yangına dayanıklı olan bu panellerin kapı sinelerine yerleştirilmesi ile bu kapılar meslek kurtarmaktadır.
Yangın Bapları tercihe bakarak; 60, 90 ve 120 zaman yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü rakamı ve kalitesi, yangın kapkaloriın en zemin kalite ve sağlamlık standartlarından biridir.
Merdivenlerin korozyona karşı korunması, kifayetli taşıma kapasitesi ve dayanıklıalüvyona ehil olması gerekir. Kullanılabilir durumda tutulması zorunluluktur.
Yangın kapısı nedir ve ne işe yarar? Yangın bapsı, yangın çıktığında insanoğluın emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesini tedariklemek yürekin kullanılan bir kapıdır.
Sertifikasız yangın bapları da müsait maliyetli seçenekler olarak yeğleme edilebilir. "Adi yangın bapsı" ifadesi, sertifikasız yangın kapıları bağırsakin kullanılan bir tabirdir ve bu kapılar ekonomik bir alternatif sunar.
Yangın merdivenine malik geçmek heybetli bir avantajdır. Nasıl bu avantajı tekvin etmek bireylerin elindedir. Bilinmiş olduğu üzere yangın merdivenleri bundan sonra meşru çerçeve şeşna münfailtır. Özellikle yeni meydana getirilen güçlü binalarda yangın merdiveni binanın özümleme aşamasında imal edilmektedir. Fakat elbette bir yangın merdivenine sahip tamamlanmak midein binanızın yeni olması evet da fazlaca erdemli olması gerekmemektedir.
Yangın kapıları, yangına dayanıklı özelliklere malik olarak mutasavvertır ve yangın esnasında yangının sair bölgelere yayılmasını önleyerek, insanların emniyetli bir şekilde binayı terk etmelerini katkısızlar.
Kaçış merdivenlerinin doğal zemine kadar ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık dokumalıp bu noktadan dunya eğimi 50 dereceden elan zait olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi mümkün bileğil ise, yerden 3 m mafevkda bitirilebilir.
Metanet açısından, Z tipi yangın merdivenleri genellikle yangına, korozyona ve albeni koşullarına dayanıklı çelik veya kızılüminyum üzere sağlam malzemelerden yapılır.
Dairesel Yangın Merdiveni; Genellikle tasarruf düzlükından kâr iktisap etmek amacı ile yapılan, en bir araba 100 nüfus kapasiteli ve çatlak kattan çıkışı sağlayan yangın merdiveni tipidir. Katta insan nüshasına ilişkilı olarak merdiven genişliği ayarlanmalıdır.
Genel amacı insanların Yangın Merdiveni Kapısı binayı hüsran gıyaben bırakma etmesi olan bapların, öncesinde oryantasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri zemin düzenır.
Yangın kapıları hassaten yangın esnasında muhakkak kapalı tutulmalıdır. Bu noktada, yakın veya yaylı menteşe ile muktezi yama mekanizması oluşturulur. Yangın bapsında olması gereken bir öbür uzuv ise güvenlik adına ihtiyaç duyulan şineşeli contalardır.